Chyby dělá každý, my jich ale udělali až moc, je si vědom Jan Hruška

16.11.2012 13:45
Chyby dělá každý, my jich ale udělali až moc, je si vědom Jan Hruška

Chyby dělá každý, my jich ale udělali až moc, je si vědom Jan Hruška

B r n o - Vstup Komety do utkání s Litvínovem působil pro brněnské hráče a fanoušky jako nevydařený žert. Než se všichni usadili na svých místech, Brno už porhrávalo o dvě branky, vzápětí navíc inkasovalo potřetí. K honbě za vyrovnáním nastartoval jihomoravský tým Jan Hruška, který ještě v první třetině dokázal překonat Francouze po asistenci od Jakuba Svobody. Právě tato dvojička byla spolu s Hynkem Zohornou na ledě opět hodně vidět.

 
 

Celé utkání jste dotahovali, nakonec jste vyrovnali minutu před koncem třetí třetiny. V prodloužení jste ale poté nešťastně inkasovali a z ledu tak odešli jako poražený tým. Jak se to projevuje na psychice?
Příjemné to není, ale to platí u každé prohry. Když už jsme vyrovnali, tak jsme chtěli přidat další bod. Při tom rozhodujícím gólu vystřelili za dvě třetiny snad podruhé na bránu, bylo to nečekané. Hloupě se to odrazilo a Jirka s tím už nemohl nic dělat.

V Kometě letos nejste zrovna zvyklí prohrávat o tři góly, navíc už během první třetiny. Jak to byla náročná situace?
Na to není zvyklý nikdo. Žádný tým nechce dostat tři branky během takové chvíle. Ale způsobili jsme si to sami, takovými hloupými chybami. Ty dělá každý, my jsme jich dnes ale udělali až moc. Litvínov nás za to potrestal.

První třetiny vám poslední dobou moc nevychází, i naposledy proti Karlovým Varům jste se ze začátku hledali. V čem je podle vás problém?
Těžko říct. Litvínov sem přijel bránit a docela se mu to dařilo. My se možná zbytečně snažíme na začátku hrát otevřenější hokej a soupeř na nás čekal ve středním pásmu a potom nás přečísluje. Když pak dostanete nějaký hloupý gól, tak je těžké se dostat do laufu a napadá vám jich tam víc.

Co vás za stavu 0:3 nakoplo k jízdě za vyrovnáním?
Stav 0:3. (smích)

Říkal vám v kabině trenér něco speciálního?
To máme v hlavách všichni. K tomu trenéra až tak nikdo nepotřebuje, protože všichni vědí, že 0:3 není dobrý výsledek a musí se začít hrát jinak. Samozřejmě trenér vám to řekne taky, ale tady není nikdo, kdo by si myslel, že se hrálo dobře.

V utkání padlo dost osobních trestů, dva hráči Vervy byli dokonce vyloučeni do konce utkání. Proč se utkání tak zvrhlo?
To byste se asi měli zeptat spíš jich. My jsme takové tresty neměli. Asi když hráč cítí křivdu z nějaké strany, tak reaguje emotivněji. Hostům se asi něco nelíbilo a neustáli to s nervy. Dopadlo to takhle. Nám na druhou stranu slouží ke cti, že jsme se dokázali ovládnout a utkání jsme všichni dohráli.

Bylo těžké udržet nervy na uzdě?
Nemyslím, že by to bylo těžké. My jsme měli po celou dobu více ze hry, i když jsme prohrávali bohužel 0:3. Všichni jsme měli v hlavách, že když si někdo půjde sednout na deset minut na trestnou, tak týmu nepomůže. Všichni byli potřeba na ledě a v tomto ohledu je super, že to všichni ustáli.

Opět jste se prosadil po kombinaci s Jakubem Svobodou. Hraje se vám spolu stále líp a líp?
To se musíte zeptat taky jeho. Mně se s ním hraje dobře od začátku. Já si nemyslím, že by to bylo nějak lepší a lepší, ale stále je to dobré.

Po reprezentační pauze se k vám do útoku vrátil místo Tomáše Divíška Hynek Zohorna. Jak se změnila souhra útoků? V první formaci třeba hrají spolu dva centři.
To tak bylo v podstatě vždycky, já jsem také zvyklý hrát na centru, a když s námi hrál Divoch, tak jsem byl na křídle. Vždycky byli dva centři v jednom útoku. Teď se to přeskupilo, jak to je. Všechny tři pětky, které se přeskupily, ta čtvrtá zůstala celkem pohromadě, mají stále sílu. Jestli hraje centr nalevo nebo napravo není tak podstatné. Naopak je dobré, že si na to každý dokáže zvyknout.