K výhře nad Energií pomohly nejen čtyři góly, ale i čisté konto Jiřího Trvaje K výhře nad Energií pomohly nejen čtyři góly, ale i čisté konto Jiřího Trvaje

13.11.2012 17:09
K výhře nad Energií pomohly nejen čtyři góly, ale i čisté konto Jiřího Trvaje

K výhře nad Energií pomohly nejen čtyři góly, ale i čisté konto Jiřího Trvaje

B r n o – Po třech zápasech bez výhry Kometa dokázala opět naplno bojovat. Hodně jí k tomu pomohlo první čisté konto v sezóně Jiřího Trvaje, který pochytal všechny střely Karlových Varů, jenž zvláště v první třetině hodně zlobily. Domácím se však povedlo v prostředním dějství dostat se do vedení a v závěrečně třetině si výhru pojistilo dalšími třemi brankami.

22.kolo, pondělí 12.11.2012
KOM Kometa: Trvaj - Žižka, Kováčik, Bičánek, Švrček, Malec, Valach, Krejčiřík - Dlouhý, Divíšek ★, Čermák - Zohorna, J. Hruška, J. Svoboda - Dočekal, Petrovický, Holec - Erat, Koreis, Hořava.
4:0
(0:0, 1:0, 3:0)
KVA K. Vary: Mensator - Nosek, Gřegořek, MacDonald, Gulaši, Gründling, Kohn, Látal, Kloz - Zaťovič ★, Pech, Kumstát - Polák, Doležal, Pohl - Káňa, Skuhravý, Skladaný - Košťál, Heřman, Zucker.
Branky a nahrávky: 28. Bičánek (Divíšek, Čermák), 44. Holec (Divíšek, Čermák), 49. Divíšek (Kováčik, Holec), 56. Koreis (Valach, Erat). Rozhodčí: Jeřábek, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7200 (vyprodáno). Střely na branku: 24:34. Průběh utkání: 4:0.
 

Komentář k zápasu

V první třetině to nebylo o nějakých velkých útočných manévrech. Oba týmy čekaly několik zápasů na výhru, a tak se hrálo především ze zajištěných obran. Nicméně hosté byli přece jen aktivnější a projevilo se to také na střelecké statistice, Energie v první části Kometu přestřílela v poměru 12:4. I přes poziční převahu si však Vary nedokázaly vypracovat nějakou tutovou šanci. To Kometa měla jednu obrovskou. V 14. minutě měl Koreis v mezikruží dostatek času. Nezvolil však zakončení, nýbrž přihrávku na spoluhráče Erata, který už byl ale ve větším úhlu a poloprázdnou bránu netrefil.

V závěru úvodní části dostaly Karlovy Vary Kometu pod tlak, který měl vyvrcholit přesilovou hrou, v té se však hosté prosadit nedokázali. I když jedna kombinace byla jako z učebnice hokeje, jenže Káňa dostal přihrávku na brusle, a proto už nemohl zakončovat.

Druhá třetina se od té první příliš nelišila. Vary byly v jejím úvodu opět aktivnější, nicméně jim nepomohly ani tři přesilové hry, které v prostřední části měly. Kometa dokázala všechny útoky odrazit a sama skórovala v 28. minutě díky tvrdé střele Radima Bičánka od modré. Gól domácí hodně nakopl a Energie se musela hodně ohánět, aby neinkasovala podruhé. Nicméně hosté se rychle oklepali a dostali následně Kometu pod obrovský tlak. Dvakrát nebezpečně pálil Nosek, ale žádná z jeho střel se neuchytila.

Na velkou možnost si musely Karlovy Vary počkat až do závěru třetiny. V 38. minutě pálil Skladaný a Trvaj měl z jeho tečovanou střelou velké problémy. Karlovarský útočník se následně dostal ještě k nebezpečnější dorážce, ale ani tentokrát neuspěl. Ještě před touto šancí to zkoušel na Mensatora Holec, ale u pravé tyče bylo místo dobře utěsněno betonem.

Závěrečná třetina nabídla v hojnější míře gólovou radost, avšak pouze pro jeden tým, a tím byl ten brněnský. Už ve 44. minutě ujela Kometa dva na jednoho. Divíšek předložil přihrávku ke vzdálenější tyči Miroslavu Holcovi a tomu už stačilo jen přehodit Mensatorův beton. Tímto gólem hodně utrpěly karlovarské vyhlídky, bylo však hůře. Brno v zápase moc přesilovek nemělo, ale jednu dokázalo využít. Tomáš Divíšek tečoval úspěšně střelu Kováčika od modré.

Karlovy Vary se sice snažily o snížení, ale v zakončení se jim nedařilo. Na Trvajovi ztroskotal Gřegořek a těsně před utkáním se štěstím vyrazil brněnský brankář Noskovu bombu. Pro hosty byl nakonec výsledek velmi krutý. V 56. minutě vstřelil čtvrtý gól Komety po další teči Jakub Koreis.

Ohlasy trenérů

KOM Lubomír Oslizlo: Soupeř hrál velice dobře, v jistých fázích hry nás podržel Jiří Trvaj. Po gólu na dva nula už jsme si výhru pohlídali. Za vítězství jsme rádi po sérii neúspěšných zápasů.
KVA Jaromír Kverka: Výsledek je pro nás hodně krutý, protože první dvě třetiny jsme hráli velmi dobře. Bohužel v hokeji se bez vstřelené branky nedá vyhrát. Kluci se v koncovce hodně trápí, chybí pohoda. Tým bych chtěl pochválit za dobrou disciplinovanost.