Na Plzeň! Kometu čeká třetí duel v pěti dnech

16.11.2012 13:47
Na Plzeň! Kometu čeká třetí duel v pěti dnech

Na Plzeň! Kometu čeká třetí duel v pěti dnech

B r n o – Brněnští hokejisté jsou po první reprezentační přestávce v pořádném zápřahu, v pátek odehrají již třetí zápas v rozmezí pěti dnů. Jejich soupeřem budou hokejisté Škody Plzně, kteří se aktuálně tyčí na prvním místě extraligové tabulky, stejně jak Kometa však z posledního duelu odešli poražení. Zápas loňských semifinalistů startuje v pátek od 17:30 na plzeňském stadionu, tradiční online přenos bude připraven.

 
 

Nakouknutí do plzeňské kabiny

Jak již bylo naznačeno, Plzeňští aktuálně dominují tabulce Tipsport extraligy. Po dvaceti odehraných zápasech mají na svém kontě 43 bodů, což je o čtyři body více než druhé Kladno a o pět více než třetí Kometa, ta má však ještě oproti Plzeňským jeden zápas k dobru navíc.

Jozef Balej přestoupil před sezónou do Plzně právě z Komety. V novém působišti se mu zatím daří, nasbíral již 13 kanadských bodů.

Bodově tým zatím nejvíce táhnou osvědčení matadoři. Nejproduktivnější plzeňský hráč Tomáš Vlasák již nastřádal 30 kanadských bodů, což ho řadí na druhé místo v kanadském bodování celé ligy hned za ostrostřelce Martina Růžičku z Třince. V těsném závěsu se nachází Milan Gulaš s Martinem Strakou, kteří jsou zatím bodově stejně úspěšní jako nejproduktivnější Brňan Jakub Svoboda. Špatně si nevede ani mladý reprezentant Jan Kovář či ex-brněnský Jozef Balej.

V bráně Západočechů pak více příležitostí dostává loňský držitel Stanley Cupu pětadvacetiletý Tuukka Rask. Finský gólman Bostonu působící kvůli výluce NHL v plzeňském dresu si drží úspěšnost zákroků přes 93%, což ho řadí na druhé místo mezi všemi extraligovými gólmany.

Po čtyřech plzeňských výhrách v řadě se však v posledním zápase nepodařilo Strakovi a spol. přidat pátou a překvapivě padli na ledě poslední Sparty 2:3. Jinak ale ostatní výsledky Plzně budí respekt, s Vítkovicemi si páteční soupeř Komety poradil 5:0, Liberecké vypráskal na jejich vlastním ledě vysokým poměrem 8:1.

Kometě dělají problém začátky zápasů, drží se však stále na špici tabulky

Před reprezentační přestávkou prohrála Kometa třikrát v řadě, po listopadové odmlce vytěžila zatím ze dvou zápasů čtyři body. Po bezchybném výkonu Jiřího Trvaje proti Karlovým Varům, který udržel čisté konto, nestačili modrobílí na Litvínovské, kterým podlehli v prodloužení. Do zápasu se severočeským soupeřem navíc Brňané nevstoupili vůbec dobře, po dvanácti minutách prohrávali o tři branky.

pátek 16. listopadu
17:30
ČEZ Arena, Plzeň


V tabulce se Kometa nachází momentálně na příjemné třetí pozici, před čtvrtým Třincem má náskok jednoho bodu a výhodu jednoho odloženého zápasu navíc. K udržení kontaktu s čelem je ale potřeba pravidelně a neustále bodovat, tabulka je jako každý rok již velmi vyrovnaná.

Nejproduktivnější Brňan Jakub Svoboda měl lví podíl na vítězství z posledního vzájemného zápasu. Dal v něm jeden gól a proměnil rozhodující trestné střílení.

V minulém zápase plály emoce, udrží tentokrát hráči nervy na uzdě?

První vzájemný zápas letošního extraligového ročníku sehráli oba soupeři na začátku října v brněnské KAJOT ARÉNĚ. Kometa ve třetí třetině dokázala dorovnat dvoubrankový náskok soupeře a dovést zápas až do samostatných nájezdů. V nich překonali finského Raska oba brněnští střelci, puk za Trvajova záda se nepodařilo dopravit žádnému plzeňskému nájezdníku.

Krom brněnské výhry 4:3 mohli diváci také shlédnout dvě bitky jeden na jednoho. Nejprve se do sebe zaklesli Jan Švrčkem s Ryanem Hollwegem, oba kohouty pak v další třetině napodobili Jakub Koreis s Michalem Dvořákem. Žádný ze zmíněných bojovníků zápas nedohrál. Američan Hollweg si šestizápasový trest, který inkasoval za faul na Petrovického, již odseděl, do duelu se Spartou však nenaskočil.