Trvajův recept na nulu? Snažím se dělat svou práci co nejlépe

13.11.2012 17:11
Trvajův recept na nulu? Snažím se dělat svou práci co nejlépe
 
 

Trvajův recept na nulu? Snažím se dělat svou práci co nejlépe

B r n o - Pětkrát doposud v sezoně inkasoval brněnský brankář Jiří Trvaj jediný gól, ani jednou si však nepřipsal čisté konto. Pravdivosti tato věta pozbyla v osmnáctém duelu, ke kterému zkušený gólman v extraligové sezoně 2012/2013 nastoupil. V KAJOT ARENĚ vymazal všechny střelce Karlových Varů a lví měrou se tak podílel na výhře Komety, která přišla po sérii tří prohraných zápasů.

 
 

Dnes jste si připsal první nulu v sezoně, byť ze začátku to nevypadalo. Karlovy Vary vás doslova zasypaly a měl jste dost práce. Se svým výkonem tedy asi musíte být spokojený.
To máte pravdu. Dneska jsme dvě třetiny, hlavně tedy tu první, nehráli dobře. Vary nás zaskočily, byly lepší. Po první přestávce jsme se jakžtakž dostali do hry, naštěstí se nám podařilo vstřelit první gól, který nám hodně pomohl směrem ke třetí třetině. V ní jsme dokázali odskočit na dvoubrankový rozdíl a od té doby jsme podle mě kontrolovali hru. Předtím to ale nebylo ono. Musíme na sobě zapracovat.

Patří tedy podle vás dnešní výhra do kategorie těch šťastnějších?
Řekl bych to tak, že na výsledek 4:0 to dneska určitě nebylo.

Jak jste utkání viděl z vašeho brankářského pohledu?
Já jsem se samozřejmě snažil dělat svoji práci co nejlépe. Povedlo se to bez inkasovaného gólu a vyhráli jsme.

Zatímco na vás šlo v první třetině dvanáct střel, Lukáš Mensator zasahoval pouze čtyřikrát. Je pro brankáře lepší větší vytížení?
Takový zápas, jako dneska zažil Mensi je pro brankáře velké utrpení. Nebýt pořádně v permanenci a dostat čtyři góly, z toho dva tečované a ne úplně šťastné, to není zápas, na který bude Lukáš rád vzpomínat.

Mohlo pro vás tedy být výhodou, že jste se v první třetině chytil a následně podal výborný výkon?
Někdy to tak je, někdy to je jinak. Důležité je, aby na konci utkání svítilo u našeho znaku aspoň o jeden gól vyšší číslo. I když na brankáře nic moc nejde, tak se prostě umí udržovat v permanenci. I když je to těžší. Ale vymluvit se po utkání na to, že na mě nešla žádná střela se nedá.

Máte nějaké vysvětlení pro slabší úvod utkání s Energií?
Bylo vidět, že nám to moc nebruslilo, potřebovali jsme zlepšit pohyb. To je zásadní. Když tým nebruslí, tak nemůže vyhrávat osobní souboje a vytvářet si šance.

Bylo po první dvacetiminutovce v šatně hlučněji než obvykle?
Nikdo nebyl spokojený, všichni jsme si říkali, že se to musí zlepšit. Kluci vědí, že to bylo špatné, nejsou na jiném zápase než ostatní. Sami si říkají, co by měli změnit.

Vy jste zažil v zápase chvíli, kdy jste se bál, že o nulu na svém kontě přijdete?
Když jsme šli do oslabení tři minuty před koncem, tak bylo vidět, že Vary chtějí dát aspoň ten jeden gól. V té přesilovce do toho hosté šli a v jednu chvíli přišel takový závar, ve kterém se puk naštěstí odrazil ke mně. Když pak skočil Divoch z trestné lavice na led, tak jsem věřil, že to dochytám.

Nečekal jste od Karlových Varů třeba o něco větší důraz v brankovišti? Západočeši už přece opravdu něco musí udělat se svými výsledky.
Je nevím, jak moc byli důrazní u svého brankoviště. U sebe jsem se vždy snažil chytnout puk a ostatní nechávám na becích. Každý tým může být vždy důraznější, ale naši obránci to dobře čistí.

Jak důležitá je pro vás výhra, která přišla po třech prohraných utkáních?
Je to vítězný zápas po reprezentační pauze, co bude následovat ještě uvidíme. Ale samozřejmě je lepší mít v hlavě to, že jsme vyhráli, než obráceně. Zkusíme toho využít a uspět v dalších zápasech.

Máte za sebou první reprezentační přestávku, před ní už to vypadalo, že toho máte dost a do branky jste pustil i Martina Faltera. Jak jste si odpočal?
Měli jsme nějaké volno, nějaké tréninky, a uvidíme, co z toho vzejde.

Teď už tedy Martina zase nepustíte do brány?
Martinův čas určitě ještě přijde. Ale když nastupuju do brány, tak chci chytat a chci vyhrávat. Určitě nepřijdu po vyhraném zápase za trenérem, aby mi dal volno.