Z Červené na modrou 2012\2013

01.11.2012 17:57
Darujte krev s Kometou znova i v sezóně 2012/2013

Darujte krev s Kometou znova i v sezóně 2012/2013

Už je to pět let, co brněnský hokejový klub ve spolupráci s Fakultní nemocnicí v Brně, Bohunicích rozjel projekt Červená z modré… pro život!!!. Jeho účelem je nejen hledání nových dárců krve, ale zároveň jejich setrvání u tohoto dobrého skutku. Za celou dobu díky Kometě darovalo krev už přes 2000 dárců a bylo zaregistrováno téměř 300 prvodárců. S darováním budeme samozřejmě pokračovat i v aktuální sezóně. Nikdy totiž nevíte, zda nebudete vy, nebo někdo z vašich blízkých krev nutně potřebovat. Startujeme ve čtvrtek 1. 11. 2012 a končit budeme 30. 6. 2013.

 
 
 

Každý dárce má celkem 3 způsoby, jak se může zapojit. Darovat krev může jako jednotlivec (sám za sebe) a současně také může podpořit své město či obec nebo svůj oblíbený sportovní klub. Nyní si všechny způsoby rozebereme podrobně.

DÁRCOVSTVÍ PRO JEDNOTLIVCE

PRVODÁRCI

Každý prvodárce, který doposud nedaroval krev a v uvedeném období přijde darovat krev minimálně 3x (ženy 2x):

  • Získá dres ze speciální edice s logem akce a podpisem vybraného hráče „A týmu“.
  • Získá možnost být vylosován a zúčastnit se tak vybraného utkání „A týmu“.

OPAKOVANÍ DÁRCI

Každý dárce, který v uvedeném termínu půjde darovat krev minimálně 3x (ženy 2x):

  • Získá možnost být vylosován a zúčastnit se tak vybraného utkání „A týmu“.

VŠICHNI DÁRCI

Ze skupiny všech řádně vyplněných a potvrzených kartiček budeme losovat každý měsíc 2 dárce, kteří získají možnost shlédnout utkání „A“ týmu Komety přímo v KAJOT ARENĚ.

Jak krev darovat?

Velmi jednoduše. Každému, kdo se rozhodne jít do toho s námi, doporučujeme, aby se předem domluvil na bezplatné telefonní lince 800 900 097 na datu a čase odběru. Je možné se na výše uvedeném telefonním čísle domluvit a jít darovat krev třeba i skupinově. Po příchodu do nemocnice si dárce vyžádá dárcovskou kartičku „ČERVENÁ Z MODRÉ…PRO ŽIVOT!!!“. Kartičku po odběru dárce vyplní a vhodí do určeného boxu. Všechny řádně vyplněné kartičky jsou platné, ať již dárcova krev je uznána za vhodnou či nikoliv. Cení se hlavně dobrá vůle, ne každý totiž může darovat krev. Kromě uvedeného telefonního čísla získáte další informace i na stránkách Fakultní nemocnice.

Speciální termíny darování krve

vánoční prosinec 2012 zamilovaný únor 2013
Kdo daruje krev v prosinci (a řádně vyplní naši kartičku), získá speciální vánoční dárek. Kdo daruje krev v únoru (a řádně vyplní naši kartičku), získá speciální valentýnský dárek.

DÁRCOVSTVÍ PRO MĚSTA A OBCE KRÁLOVSTVÍ KOMETY

Každý dárce může také podpořit své město či obec, která však musí být partnerským městem Království Komety.

Podporu vyjádříte tím, že na kartičku, kterou si vyzvednete po příchodu na Transfuzní oddělení, vyplníte město svého trvalého bydliště.

Město s největším množstvím dárců se stane vítězem (Vítězné město bude určeno dle přepočtu dárců na počet obyvatel. Tím nebudou znevýhodněny města s menším počtem obyvatel a tím i menším počtem případných dárců). Z vítězného města bude vylosováno 5 fanoušků - dárců, kteří budou mít možnost sledovat přípravné domácí utkání Komety přímo v prostorách Kajot arény.

Město také získá zdarma celkem 20ks vstupenek na domácí utkání Komety (vstupenky musí být použity výhradně pro děti z Království (př. nadané děti ze ZŠ, SŠ) nebo pro sportovce z daného města.

Do vítězného města navíc také přijedou hráči Komety na besedu spojenou s autogramiádou.

DÁRCOVSTVÍ PRO SPORTOVNÍ KLUBY

Každý dárce z partnerského města Království Komety má také možnost na kupónu vyplnit, který sportovní klub v jeho městě podporuje, resp. za který daruje krev. Musí se však jednat pouze o registrovaný sportovní klub, který má registrační číslo (vyplnění tohoto políčka není povinné).

Vítězný sportovní klub s největším počtem dárců bude uveden jako oficiální SPORTOVNÍ PARTNER Komety Brno a získá sportovní výbavu v hodnotě 25.000,- dle výběru vítězného klubu. Například se může jednat o nové dresy, míče, hokejky apod.

Bližší informace ohledně samotného dárcovství krve naleznete na stránkách Transfuzního oddělení FN Brno